Welkom bij ‘Op weg naar een gezonde voeding’

Focust u zich constant op afvallen, maar zonder een goed resultaat? Weet u eigenlijk niet zo goed wat u nu wel of niet mag eten? Of misschien doet u ontzettend uw best om gezond te eten, maar regeert uw lichaam niet goed op wat u eet?

Herken jij bovenstaand verhaal?
Elke keer weer begin je volle goeie moed aan een dieet en valt ook af, maar na een aantal weken lukt het allemaal niet meer. Het ene koekje wordt al snel opgevolgd door het andere koekje, 1 wijntje op een avond worden er 2 of 3 en voordat u het weet bent u weer terug bij af.

Waarom lukt het nu niet?
De meeste diëten zijn vaak te extreem en niet afgestemd op uw behoeften. U eet vaak wel gezonder, maar niet in de juiste samenstelling. Het is belangrijk om een goede balans te vinden tussen de basisstoffen waar ons lichaam op kan functioneren.

De koolhydraten, vetten, eiwitten moeten in een goede balans zijn. Indien dit niet het geval is, ziet u dit terug op de weegschaal. Alle internet menu’s of boeken gericht op afvallen zien u niet in den levende lijve. Het is dus lastig om zonder weging en zicht te bepalen wat goed is voor u en wat niet.

Crash diëten , 500 kcal tot 1200 kcal per dag mogen eten, werken op de korte termijn misschien goed, maar op de lange termijn is bewezen dat het negatief uitpakt. Mensen vervallen na 3 a 6 maanden in hun oude eetgedrag en komen weer aan. Vaak in kilogewicht meer, dan voor de start van het crash dieet.

Het nadeel met een crash dieet is de kans op cravings(eetbuien). Op moment dat er opeens meer gegeten wordt, dan gaat uw lichaam als het ware ‘hamsteren’. Het slaat alle voedingstoffen op om als reserve te kunnen inzetten tijdens de 500 tot 1200 kcal dagen.

U wordt steeds chagrijniger, moe, prikkelbaar, omdat het lastig vol te houden is. Daarbij komt, dat te weinig energie inname ervoor zorgt dat u moe en futloos bent. Uiteindelijk eindigt het met regelmaat in een acuut stoppen en een gewichtstoename.

Hoe dan wel?

TEGENWOORDIG KUNT U GEEN INTERNETPAGINA MEER OPENEN OF U WORDT DOOD GEGOOID MET RECLAME OVER AFVALLEN, SLANKER WORDEN, VET VERBRANDEN EN HET LIEFST IN 8 A 10 WEKEN TIJD. ZEER MISLEIDENDE RECLAME, DIE U EIGENLIJK ALLEEN MAAR VERDER HET DAL IN ZAL HELPEN.

Alle advertenties en berichten over koolhydraatarm eten, ketogene diëten, paleo en crash diëten kunnen werken, maar het valt en staat met het veranderen van uw levensstijl.

Afvallen doet u door uw levensstijl aan te passen binnen voor u acceptabele grenzen. Als u doordeweeks behoefte heeft aan een wijntje, dan moet dit in te passen zijn binnen uw dagmenu. Uiteraard gelden de gezondheidsnormen en zal ook vanuit deze gedachte uw dagmenu/weekmenu gemaakt worden.

Wij werken met een softwareprogramma, zodat u thuis inzage heeft in uw eigen dagmenu/weekmenu, gewichtsverloop, metingen en overige zaken. U kunt dus op alle momenten van de dag in uw eigen  digitale cliëntenomgeving inloggen.

Nieuwsgierig geworden?
Wilt u meer weten hoe u op een gezonde wijze uw levensstijl kunt inrichten, vraag dan vrijblijvend een kennismakingsgesprek aan. Ik zal u dan vertellen op welke wijze ik u kan helpen. Ik werk met verschillende pakketten en ben BGN geregistreerd. U kunt dus een deel van de kosten vergoed krijgen via uw zorgverzekeraar. Ik wil u graag helpen om uw weg naar gezonde voeding te vinden.

Vriendelijke groet,
Esther Baaten, BGN gewichtsconsulente.